Coaching en Therapie

​In de knoop zitten met jezelf: het overkomt iedereen wel eens.
Vaak raak je er wel uit met de hulp van familie of vrienden.
Maar… wat als dat niet meer lukt?
Bij wie kan je dan terecht?
House of the Heart biedt coaching en therapie op jouw maat…

​​​​Coaching

Coaching is een concrete vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie.

Bedoeling is het verdiepen van het bewustzijn voor wat betreft ‘eigen gedrag’, en het vergroten van je potentieel (veerkracht, stuurkracht) bij situaties in jouw dagelijks leven. Problemen zijn geen stoptekens, maar wegwijzers, ja, in elke ervaring ligt een schat verborgen!

Mijn coaching is gebaseerd op de Zielepsychologie. Ik help jou vanuit mijn helderheid, fijngevoeligheid en mijn liefdevolle aanwezigheid jouw situatie te ‘vertalen’ en te ‘herkaderen’. Terugkerende patronen en het mechanisme ervan leren begrijpen — ‘waarom’ jou iets overkomt — maakt dat je al snel een andere kijk krijgt op jouw situatie. Ik nodig jou uit om met mededogen en een niet veroordelende blik naar jezelf te kijken. Je leert jouw energie weer te ervaren en te voelen wat JIJ in het moment nodig hebt…

Ther​​​​apie

Therapie gaat een stuk dieper. Soms hebben mensen extra steun en begeleiding nodig, om helder te krijgen wat er zich vanbinnen afspeelt en leeft… en wat men daarbij nodig heeft. Vaak hebben we, als kind of jong volwassene, ons gedrag ‘moeten’ aanpassen aan de omstandigheden of aan wat er op dat moment van ons verwacht werd… ook al ligt die situatie nu ver achter ons…!

Tijdens een therapeutische sessie leer je je gaandeweg te bevrijden van oude (denk-)patronen en (overlevings-)mechanismes. Door daar op een constructieve en niet veroordelende manier te leren naar kijken en mee om te gaan, leer je deze overtuigingen en gevoelens langzaam om te buigen en los te laten. Hoe meer ‘ballast’ je overboord gooit, hoe beter het energetisch evenwicht zich in jou herstelt. Het Hart gaat ontspannen, je zelfvertrouwen neemt toe, inzichten komen, je bewustzijn groeit, je kracht komt terug, je levenssappen beginnen te stromen… ja, er komt steeds meer ruimte voor Hogere Waarden in jouw leven, met andere woorden, jouw leven krijgt zijn sprankeling terug!

Voor wie?

Er zijn heel veel verschillende redenen om in therapie te gaan. Soms zijn bijzondere omstandigheden zoals grensoverschrijdend gedrag en/of seksueel misbruik, incest, ziekte, echtscheiding, ontslag, burn-out, overlijden… een directe aanleiding voor het zoeken van hulp. Vaak dreigt in zo’n situaties alles onder je voeten weg te zakken en mogelijk heb je behoefte aan ondersteuning en feedback.

Vaker is er sprake van ‘vagere’ klachten die zich uiten in allerlei emotionele of lichamelijke klachten: chronisch vermoeid, prikkelbaar, futloos, angstgevoelens, depressie, slaapproblemen, concentratieproblemen, lichamelijke klachten, stress, eenzaamheid, psychosomatische klachten (lichamelijke pijn waarbij men de oorsprong niet vindt)… eenzaamheid, gevoelens van leegte, woede uitbarstingen, relationele problemen, seksuele problemen zoals: seksuele armoede, seksueel ‘dood’, menopauze, andropauze, tweede leeftijdsklachten…

Wist je dat één op de vier mensen vroeg of laat te maken krijgt met psychische, emotionele, fysieke of seksuele problemen?

Misschien herken jij je hier wel in:

 • ​Maak je een lastige periode door, wil je een steuntje in de rug?
 • Dien je een belangrijke beslissing te nemen….?
 • Wil je verandering doorvoeren in jouw leven en slaag je daar alleen niet in?
 • Voel jij je overspannen, burn-out…?
 • Voel jij je prikkelbaar, overgevoelig, misschien ben je hoog-gevoelig…?
 • Durf je niet te zeggen wat er in jou leeft?
 • Geeft jouw job jou niet voldoende energie?
 • Twijfel je over een volgende stap/richting in jouw leven?
 • Knaagt er iets, krijg je niet helder vanwaar die onrust komt?
 • Kost het leven dat je leeft jou té veel energie?
 • Loop je met vragen rond waar je geen antwoord op vindt?
 • Vraag jij je af wie je werkelijk bent, wat je kan, wat je wilt?
 • Heb je vragen/twijfels omtrent jouw seksualiteit…?
 • Heb je vragen ivm. de thema’s vrouwelijkheid, mannelijkheid, intimiteit?
 • Zit je in de menopauze of in de penopauze en voel je verandering in je Liefdesleven?
 • Zijn de liefde en de intimiteit ‘zoek’ in jouw relatie?
 • Wil je meer vreugde en plezier be-leven in jouw leven?
 • Wil je terug leren ‘genieten’?
 • Wil jij ook VOL-UIT en TEN VOLLE LEVEN…?

Als je één van bovenvermelde zaken herkent, of opmerkt…
OF je wil op één of andere manier van ‘koers’ veranderen in je leven…
OF je wil gewoon een klare kijk krijgen op jouw eigen levensverhaal en -wandel…
dan kan individuele begeleiding ontzettend leerrijk en verhelderend zijn.

Als we een klare kijk hebben worden we wakker en worden we bewuster van wie we zijn én van de patronen die ons nog verhinderen VOLUIT te LEVEN. Het bewandelen van ons helende pad is een hele opgave, waarbij we vaak uitgedaagd worden om keuzes te maken, en onszelf nu eens op dat ‘TO-DO lijstje’ te zetten. Je overgeven om begeleiding en hulp te vragen en te aanvaarden is het begin van zelfzorg en jezelf terug graag leren zien!

“Ooit, wanneer je op een dag terugblikt, zullen de jaren van worsteling de allermooiste blijken…“

Ontdek verder mijn aanbod en lees de getuigenissen

Coaching &
Therapie

Embodiment
Work

Massages

The Sacred Tantra

The Art of Intimacy

Lectuur &
Mijmeringen

Getuigenissen