Masseren vanuit het Hart

In onze moderne, hectische maatschappij hebben we het vaak zo druk met werken en opvoeden dat we niet altijd tijd hebben voor lichamelijk contact. We zijn gewend om veel tijd en energie te besteden aan zaken die buiten onszelf liggen. Onze aandacht is vaak gericht op de buitenwereld en niet op ons innerlijk landschap. We zijn geneigd signalen van ons lichaam met ons hoofd onder controle te houden. Het contact met ons lichaam wordt minder bewust. Sommige mensen geraken zo energetisch in de knoop en zelfs helemaal afgesneden van hun lichaam. Er wordt nog weinig vanuit het lichaam gevoeld en waargenomen! Hierdoor kunnen zich voornamelijk lichamelijke en geestelijke klachten ontwikkelen.

“Iedereen heeft een aangeboren vermogen om aan te raken
en de behoefte om aangeraakt te worden…”

Als we kijken naar een pasgeboren baby, het wordt gedragen en gewiegd in de armen van zijn moeder, in nauw contact met haar lichaamswarmte. De meeste informatie wordt verwerkt via de huid. Een eerste sleutel om onze Natuur te leren kennen is de lichamelijke ervaring. Aanraking heeft een troostend en geruststellend effect, we voelen ons geliefd, we voelen ons welkom…

Als we ouder worden krijgen we ‘minder voeling’ met de buitenwereld, we worden kwetsbaarder, geraken meer op onszelf gericht en hebben meer nood aan hulp en zorg. In die zin verdwijnt de behoefte aan aanraking niet met ouder worden, integendeel, ze wordt alleen maar sterker. Niets voor niets dat veel oudere mensen een gezelschapsdier hebben, het stimuleert de tastzin en het helpt zelfs tegen rusteloosheid, eenzaamheid en kan zelfs helpen tegen hoge bloeddruk…!

“CON-TACT…
= aangeraakt worden ‘met tact’ …
ZO nodig in onze wereld !
De dag van vandaag is er steeds minder lichamelijk contact…
ook tussen partners onderling…”

De behoefte om aangeraakt te worden wordt alsmaar groter. Deze honger is vaak groter dan de primaire behoefte aan seks. Behoefte aan contact wordt vanuit onze maatschappij nog vaak ‘geseksualiseerd’. Als ervaren masseur kom ik dagelijks in contact met mensen die hunkeren naar contact en naar ‘aangeraakt worden’. Zonder seksualisatie, gewoon even aangeraakt of vastgehouden worden. Eén van onze basisbehoeftes. En ja, met zulke behoefte(s) stap je nu niet naar een prostituee!

De ‘handoplegging’ is eeuwenoud en massage wordt al eeuwenlang gebruikt om het lijden van mensen te verlichten…! Helaas ziet onze westerse geneeskunst ‘lichamelijke symptomen’ nog vaak los van de persoon als geheel.

Massage is gevoel, is luisteren naar diegene die van jou ontvangt. Jouw handen verplaatsen naar de plaats waar jouw aanraking nodig is… Als je massage gaat bestuderen zul je merken dat 10% van de behandeling uit techniek bestaat en 90% uit liefdevolle aanrakingen vanuit het Hart. Door de juiste aanraking en de juiste diepte kan het lichaam ontspannen. Door ontspanning van het lichaam is het mogelijk (oude) kwalen te verlichten en het zelf-helend vermogen van het lichaam terug te activeren.

Masseren vanuit het hart is liefde en mededogen voelen voor de ander, geen waarde oordeel hebben, jouw ontvanger behandelen als een compleet mens, en niet ‘een lichaam behandelen’.

Vanuit gelijkwaardigheid voelen wat de ander nodig heeft!

Zoals een moeder haar kind liefdevol verzorgt, aanraakt en masseert, zo zal de masseur zijn ontvanger behandelen. Met zorg en aandacht. Helaas verdwijnt deze aanraking steeds meer uit de wereld. We zijn vaak vergeten dat een aanraking ook zacht, teder en liefdevol kan zijn…

Tijdens een massage denk je niet aan andere zaken, je hele Wezen is aanwezig in het Hier en Nu, en in verbinding met diegene die van jou ontvangt. De aanraking komt vanuit het hart, het hartchakra zit in de handpalmen, daar zit een warme plek. Een zacht tintelen of ‘warm-gevoel’ dringt door en ontspant tot in de diepste lagen van het lichaam. Als je masseert met Hart en Ziel, ben je in totale overgave aan jouw innerlijke stroom.

“HELAAS IS AANRAKING EEN VERGETEN TAAL AAN HET WORDEN!”

We zijn bijna onhandig in onze aanrakingen, omdat het woord aanraking beschadigd is.
Er heerst nog steeds een grote taboe op aanraking omdat aanraking -vanuit ons maatschappelijk beeld rond seksualiteit en intimiteit- jammer genoeg nog vaak een andere invulling krijgt…

“En tóch is huidhonger al wetenschappelijk erkend…”

  • Wil je ook graag leren masseren vanuit het Hart?
  • Wil je de intimiteit tussen jou en jouw partner versterken en verdiepen?
  • Wil je als koppel samen deze massage-ervaring aangaan, en leren met elkaar?
  • Wil je graag thuiskomen onder gelijkgestemden en meer leren over liefdevol aanraken?
  • Ken je al enkele begrippen over massage en smaakt het naar meer?
  • Wil je jouw massagepraktijk een extra ‘dimensie’ geven?

MASSEREN VANUIT HET HART
Praktisch

Zowel als single vrouw, als single man, of als partners ben je welkom.
Breng je graag een gelegenheidspartner mee, eveneens welkom!
Ik deel graag mijn 15 jaar massage-ervaring met jullie!

De ‘masseren vanuit het Hart’-namiddagen gaan door op zondag, telkens van 14.30 uur tot 17.30 uur.
Een mooie gelegenheid om jouw rustdagen meer invulling te geven.

Voor geliefden een mooie gelegenheid om jullie intimiteit te verdiepen.
Een namiddagje ‘weldaad voor lichaam en geest’ in ruil voor een namiddagje bioscoop?

7 Zondag namiddagen:

​11 September 2022: Kennismaking, ‘De kracht van massage’ en de verschillende technieken
25 September 2022: Rugmassage (incl. nek en schouder)
9 Oktober 2022: Billen, bips, achterkant benen, voeten, gehele achterkant van het lichaam
23 Oktober 2022: Voetmassage
6 November 2022: Heupen, voorkant benen, voeten, buik, borst, armen, handen / gehele voorkant
27 November 2022: Gezicht, hoofd, nek en hoofdhuid…
18 December 2022: Integratie van de massage ‘masseren vanuit het Hart’ + afsluit.

Aanvang: Socialiseren vanaf 14.00 uur, start om 14.30 uur.
Eindstop: wordt voorzien rond 17.30 uur.
Locatie: ‘House of the Heart’, Ragestraat 38 te 9620
Deelnamekost: 575 euro voor de volledige 7 namiddagen (incl. olie/thee)
Trainer/masseur: Nadine Dernaucourt

Deze namiddagen zijn NIET afzonderlijk te volgen omwille van het opbouwend karakter.

Zodra je start met ‘leren masseren’ zul je merken dat je steeds dieper en dieper wilt gaan. Je honger naar verdieping en technieken zal groter worden. Massage is één van de meest subtiele kunsten in lichaamswerk. Het is niet alleen een kwestie van kennis, het is ook kennis opdoen in liefdevol aanraken en dichter bij jouw kern van (eigen) intimiteit en gevoel komen. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar je leert als het ware technieken om ze daarna weer te vergeten…

Ik heet jullie alvast HART-elijk WELKOM!

Ontdek verder mijn aanbod en lees de getuigenissen

Coaching &
Therapie

Embodiment
Work

Massages

The Sacred Tantra

The Art of Intimacy

Lectuur &
Mijmeringen

Getuigenissen