Massages

Niemand is immuun voor stress. Te veel stress is op lange duur uitzonderlijk belastend voor lichaam en geest en daarom fnuikend voor de gezondheid.
Ons lichaam is daar ook niet tegen bestand.

De oorzaken van stress zijn niet altijd gemakkelijk herkenbaar.
Stress kan het gevolg zijn van psychische en omgevingsfactoren zoals angst of depressie, perfectionisme, een voortdurende druk van deadlines, van de omgeving, te veel tegelijk willen doen of het gevoel te ervaren de zaak niet meer in de hand te hebben.

Het belang van aanraking

In onze moderne, hectische maatschappij hebben we het vaak zo druk met van alles en nog wat dat we niet altijd tijd hebben voor lichamelijk contact.
Toch is het aanraken en koesteren van een partner, een kind, een familielid, een vriend onmisbaar voor een gezonde, gelukkige manier van leven.

“De tastzin is het eerste zintuig dat tot ontwikkeling komt
en het laatste wat intact blijft…”

Onze huid is bedekt met receptoren van gevoelszenuwen, die prikkels ontvangen door warmte, koude, aanraking, druk en pijn. De signalen van de receptoren gaan via de gevoelszenuwen naar het ruggenmerg en de hersenen, waar de gewaarwordingen worden geregistreerd en geïnterpreteerd. Dit proces gaat ons hele leven door en onze tastzin functioneert vierentwintig uur per dag, zelfs als we slapen.

Pasgeboren baby’s verwerken de meeste informatie via de huid. In de moederschoot wordt de foetus omsloten door de baarmoederwand, wat een geborgen en geruststellend effect heeft. Na de geboorte moet de baby het doen zonder de steun waar hij negen maanden lang aan gewend is geweest.

Aanraking is essentieel om dat gevoel van steun te laten voortduren.

HELAAS IS AANRAKING EEN VERGETEN TAAL AAN HET WORDEN!

We zijn bijna onhandig in onze aanrakingen, omdat het woord aanraking beschadigd is. Er heerst nog steeds een grote taboe op aanraking omdat aanraking -vanuit ons maatschappelijk beeld- vaak geassocieerd wordt met seksualiteit en intimiteit, en jammer genoeg nog vaak een andere invulling krijgt… Als man kan je niet meer naar een vrouw lachen, zonder beschuldigd te worden van ongewenste intimiteiten, lachen naar een man is nog altijd voor homo’s en lachen naar kinderen in het post Dutroux tijdperk, haal je al helemaal niet in je hoofd. Ongewenste intimiteiten zijn bij wet geregeld en de angst om aan te raken wordt alleen maar groter. Onze televisieprogramma’s laten zonder problemen naakt geweld zien, maar schrikken er voor terug de échte blote liefde te tonen.
Intimiteit is afhankelijk van onze aanvaarding van onze lichamelijkheid.

“Helaas verdwijnt de échte respectvolle aanraking met zorg en aandacht steeds meer uit de wereld.
En tóch is huidhonger al wetenschappelijk erkend…

Een baby moet worden gedragen en gewiegd in de armen van zijn moeder, in nauw contact met haar lichaamswarmte, zodat hij leert om zich aan de buitenwereld aan te passen… en zich tegelijk geaard te blijven voelen.

Aanraking speelt ook een bijzondere rol als we ouder worden en ‘minder’ voeling krijgen met de buitenwereld. Onze behoefte aan aanraking verdwijnt niet met het ouder worden… ze wordt alleen maar sterker! Bij dementerenden is het vaak nog de enige manier om contact te maken.

Onze houding inzake aanraking is vaak cultureel bepaald. Er spelen belangrijke sociale en culturele verschillen mee. In sommige culturen is het ongebruikelijk elkaar aan te raken, terwijl in andere culturen zo veel wordt omhelsd en gekust… dat het voor buitenstaanders vreemd kan overkomen. Wat onze culturele achtergrond dan ook moge zijn… iedereen heeft een aangeboren vermogen om aan te raken en de behoefte om aangeraakt te worden.
Bij sommigen moet dit vermogen alleen ‘opnieuw’ geactiveerd worden… en hoe kan dat beter dan met een massage?

In een wereld vol dure apparaten die het leven vergemakkelijken, kan het tóch heerlijk zijn om plezier te verschaffen met behulp van onze handen.

In Azië speelt aanraking in het dagelijks leven een zeer grote rol en behelst aanraking de genezing van lichaam en ziel.
Voor de Yanomani-stam bv., die in het regenwoud in Brazilië leeft, gaat het uitwisselen van nieuws en informatie, altijd gepaard met een aanraking.

Onze westerse geneeskunst daarentegen ziet lichamelijke symptomen vaak los van de persoon als geheel. En tóch is ‘de handoplegging’ eeuwen oud en wordt massage al eeuwenlang gebruikt om het lijden van mensen te verlichten…!

De genezende kracht van aanraking

Steeds terugkerende lichamelijke klachten en lichamelijke symptomen hebben te maken met stress, en mogen niet worden genegeerd. Net als een machine kan een lichaam onder té veel druk ‘opbranden’ en moet het worden verzorgd en gekoesterd. Lichaam en geest moeten tot rust kunnen komen om weer op te laden.

“CON-TACT…
= aangeraakt worden ‘met tact’ …
ZO nodig in onze wereld !
De dag van vandaag is er steeds minder lichamelijk contact…
ook tussen partners onderling…”

​Massage behoort eigenlijk tot de oudste en aangenaamste ontspanningstechnieken en is in het Westen zéér populair. Door het verbeteren van de bloedsomloop, het verwijderen van gifstoffen en het wegnemen van spierspanning en stress, speelt massage een belangrijke rol in de holistische benadering van gezondheid en Wel-Zijn.

Massage is de dag van vandaag de meest toegepaste aanvullende therapie en moet eerder worden beschouwd als een levenswijze, dan als een luxe. Massage is de meest subtiele vorm van lichaamsgerichte therapie! The Art of Intimacy!

Aanraking en massage wordt in toenemende mate gebruikt naast traditionele geneeswijzen, voor de behandeling van ziekten die veelal te maken hebben met spanning en stress.
Als onderdrukte emoties, die zich vaak manifesteren in de spieren, door massage naar boven komen, is dat een weldaad voor lichaam en geest.
Massage hoeft niet veel van je tijd te kosten: anderhalf uurtje per keer is voldoende om lichaam en geest terug in balans te brengen!

Massage is ontspanning en voeding voor lichaam en geest.
Warm en veilig aangeraakt worden is één van onze basisbehoeften.
Massage is bewust jouw lichaam voelen, genieten en ‘getuige’ worden van alle fysieke en emotionele gewaarwordingen. Bewust worden van jouw (seksuele) levensenergie!
Daardoor krijg je meer contact met jouw lichaam én een stuk van jezelf.

Tot slot, massage kan ook een goede én aangename ondersteuning zijn van een therapeutisch proces…!

Symptomen worden niet ‘langer’ meer onderdrukt, maar juist gebruikt om verbanden te leggen. Op die manier kom je al gauw tot bij een diepere betekenis van de symptomen, en kunnen de eerste stappen naar herstel en vernieuwing gezet worden!

Massagevormen

Intuïtief-Energetische Massage

Massagetafel

Mijn intuïtief-energetische massage is een ‘vorm’ van ontspanningsmassage die goed te vergelijken is met de zorg die een moeder aan haar kind geeft.
Een moeder wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (healing).

“Wacht niet op de gelegenheid, ze komt niet; ze is er…”

Mijn intuïtief-energetische massage betreft dus een volledige lichaamsmassage, direct op de huid gegeven. Massage is een natuurlijke, gezonde én aangename manier van zelfzorg, waarmee je kleine lichamelijke ongemakken kunt verlichten.

Ik maak gebruik van warme etherische olie, die de spieren via strijkingen, knedingen, wrijvingen en knijpende bewegingen uitnodigt om spanningen los te laten.

Ik werk niet volgens een vast schema. Mijn intuïtief-energetische massage is authentiek en een combinatie van verschillende technieken waaronder de intuïtieve, de energetische, de Re-Awakening-Healing, cranio sacraal, fibromyssage, Tantrische strijkingen…

Mijn massages worden gegeven vanuit het Hart.
Ik stem mij af op wat jij nodig hebt en zoek het ritme en de aanrakingen die bij jou passen. Daarnaast worden mijn handen als vanzelf gestuurd en zo ontstaat een warme, veilige & helende massage.

Je voelt het Hartchakra in mijn handpalmen, uiterst fijne pulsen en golven van energie die door menig mensen als bijzonder wordt ervaren. Veel cliënten zakken als vanzelf dieper in hun lichaam. Ja, het stromen van de energie is direct voelbaar aanwezig… en wordt vaak ervaren als een zacht tintelen of een ‘warmgevoel’.

Liefdevol aangeraakt worden met een gevoel van diepe koestering kan de emotionele beleving heel intens maken. Warmte, respect en persoonlijke aandacht staan op de voorgrond, in een rustig en verzorgd kader! Je zinkt weg in een bad van zalige rust en ervaart een intens diepe ontspanning op elk niveau, een gevoel van ‘gedragen worden’.

Het rustig naliggen na de behandeling verlengt en versterkt dit heerlijke gevoel!

Bij deze massage lig je op een comfortabele voorverwarmde massagetafel.
Dit is een laagdrempelige vorm van massage, die je uitnodigt tot ontspanning en tijdloos genieten.

Een intuïtief-energetische massage is een oprechte aanrader voor mensen met slaapproblemen, stress, piekergedachten, depressie, CVS, Fibromyalgie, schouder- nek- en rugklachten… voor mensen met aanrakingsarmoede, met intimiteitsproblemen…

Herhaalde sessies hebben een sterk effect op ons emotioneel en fysiek Wel-Zijn. Ze bevorderen het hervinden van onze ‘innerlijke kracht’ en harmonie, ze maken ons mooier, zowel innerlijk als uiterlijk!

“Kom én ervaar de kracht van zintuiglijk genot…”

GodinnenMassage

De genezende kracht van aanraking

Voor vrouwen die willen open bloeien in hun Vrouw-Zijn…

Vanuit overgave en rust opnieuw de connectie ervaren met de Godin, het Goddelijke in jou Zelf!
Een Godinnenmassage is een manier van zacht en teder aanraken en liefdevol aanwezig zijn, vanuit een diepe achting voor vrouwen en het vrouwelijke.

Vanuit een diep respect voor de vrouw, worden liefde en bewust aanwezig Zijn in het NU, uitgenodigd in het lichaam. Het betreft een voelend aanwezig Zijn.
De ademhaling en de aandacht worden continu naar die plaatsen gebracht waaraan gewerkt wordt. Er is zoveel te beleven en te ervaren als je stilstaat bij jezelf en je met aandacht laat aanraken!

Bij de kunst van het aanraken, hoort het vinden van de juiste diepte.
Dieper werken betekent niet zozeer dieper het lichaam ingaan.
Het betekent eerder werken naar een diepgaandere ontspanning toe, zowel voor de cliënt als voor de massagetherapeut, zodat er intenser kan gevoeld en genoten worden.

Mijn aanrakingen zijn fluweelzacht, traag, heel subtiel en energetisch opladend. Juist daardoor voel jij je in je totaliteit geaccepteerd, bemind, gekoesterd, gedragen, geborgen en intens (aan)geraakt.

Een Godinnenmassage is vooral een aanzet om je vrouwelijke eigenwaarde, schoonheid en levenslust meer te gaan leven. Een duik in de diepte… naar zelfwaardering, genoeglijk in je lichaam aanwezig zijn, sensueel bewegen, genieten en present zijn, jezelf met achting koesteren en ontvankelijk zijn.

Alle vrouwelijke rondingen worden vanuit een zachte Yinkracht gemasseerd.
Ook jouw borsten en andere Godinnenplekjes worden onder de aandacht gebracht.

” Het betreft een thuiskomen in jouw lichaam, in jouw bekken, in jouw sensualiteit, in jouw cyclische ritme, in JOUW zachte Yinkracht! “

Mijn Godinnenmassage wordt gegeven met warme olie, op een comfortabele voorverwarmde massagetafel.

Deze massagevorm kan een zachte overgang zijn van een Intuïtief-Energetische massage naar een Kashmirische Tandava Massage OF een ‘Sexual-Awakening-Healing’ massage.

Wens je uitgebreid tijd te nemen voor jezelf?
Wens jij meer in jouw lijf te komen, en te genieten van je Goddelijke schoonheid?
Wil jij jouw Vrouw-Zijn voelen, ervaren en eren…?!

Kom en ontdek dat ‘Goddelijke vonkje in jou-Zelf…!

“Wacht niet op de gelegenheid, ze komt niet; ze is er…”

Shiva Massage

Shiva Massage

Voor mannen die willen groeien in hun Man-Zijn…

Vanuit overgave en rust opnieuw de connectie ervaren met het Goddelijk Vrouwelijke in jou Zelf!

Een ShivaMassage is een manier van zacht en teder aangeraakt worden en liefdevol aanwezig Zijn, vanuit een diep eerbetoon aan de man en zijn zachtvrouwelijke energie. De ademhaling en de aandacht worden gefocust en verbonden met de lichamelijke ervaring. Bedoeling is om jou met jezelf en het universum opnieuw te leren verbinden.

De nadruk ligt op het openen van het Hartgebied. Opnieuw contact maken met jouw gevoel, jouw kwetsbaarheid, en de zachtvrouwelijke energie in jezelf opnieuw leren toelaten is een fundamenteel onderdeel van de innerlijke scholings-Weg van de man.

Mannen denken vaak dat ze aantrekkelijk worden door wat ze presteren of bezitten. Zoals vrouwen hun uiterlijk als troef willen inzetten, doen mannen dat met hun prestaties of bezittingen. Vanwege de heersende moraal over het ‘Man Zijn’, is het voor hen moeilijk openlijk emotioneel te zijn en zich door hun hart te laten leiden. Ook in mannen is de vrouwelijke energie onderdrukt geraakt. Veel gevoelige mannen voelen zich verloren en lijden aan zelftwijfel, angst en onbekwaamheid.

“Voor mannen is het belangrijk hun eigen lichaam terug te leren bewonen en te voelen dat zijn geliefd worden om wie ze ‘zijn’ en niet om wat ze kunnen of aan status bereikt hebben…”

In contact met vrouwen zijn mannen vaak onzeker over hoe ze een vrouw het beste kunnen benaderen. Ze voelen zich thuis in hun hoofd maar vaak nog heel onzeker in de communicatie met een vrouw. Zich meer leren verbinden met hun gevoel is nog moeilijk, omdat het hen vaak afgeleerd werd tijdens de opvoeding. Mannen ervaren nog dikwijls het verlangen naar contact vanuit hun primaire gevoelens, de seksuele begeerte in de buik. Het tussengebied van het hart en het gevoel is (vaak nog) een on-ontgonnen terrein. Het hoofd is actief, maar hart en gevoel zijn ‘frosen’ gebieden.

Contact maken met eigen gevoel en ervaren hoe emoties zich manifesteren in het lichaam is helend voor een man en brengt hen terug in contact met hun échte behoeftes en verlangens. Als het contact met het hart en gevoel zich herstelt, zal een man zijn zelf-bewustzijn en -vertrouwen kunnen uitstralen, wat vrouwen aantrekt en welke los staan van prestaties en succes!

Bij de kunst van het aanraken, hoort het vinden van de juiste diepte. Dieper werken betekent niet zozeer dieper het lichaam ingaan. Het betekent eerder werken naar een diepgaandere ontspanning toe, zowel voor de cliënt als voor de massagetherapeut, zodat er intenser kan gevoeld en genoten worden.

Mijn aanrakingen zijn fluweelzacht, traag, heel subtiel en energetisch opladend. Juist daardoor voel jij je in je totaliteit geaccepteerd, bemind, gedragen, gekoesterd, geborgen en intens (aan)geraakt.
Een ShivaMassage heeft tot doel de zacht vrouwelijke energie in de man aan te wakkeren, en zijn hart te openen. Een duik in de diepte… naar zelfwaardering, genoeglijk in het lichaam aanwezig mogen zijn, genieten en present zijn en voelen dat je liefde waard bent, los van wat je doet, hebt of hebt bereikt…!

Alle ‘contouren’ worden vanuit een zachte Yinkracht gemasseerd.
Ook Hartgebied, borstkas en andere Shiva-plekjes worden onder de aandacht gebracht. Het betreft een uitnodiging om diep in te dalen in het lichaam…!

Mijn ShivaMassage wordt gegeven met warme olie, op een comfortabele voorverwarmde massagetafel.

Deze massagevorm kan een zachte overgang zijn van een Intuïtief-Energetische massage naar een Kashmirische Tandava Massage OF een ‘Sexual-Awakening-Healing’ massage.

Kom en ontdek dat ‘Goddelijke vonkje in je-Zelf’…!

Re-Awakening-Healing

Re-Awakening Healing

Een Re-Awakening-Healing benadert de mens op een holistische manier.

Door de gebieden van het lichaam die niet in balans zijn met de juiste intensiteit en de juiste diepte aan te raken en te masseren, kan je bewust worden van wat daar diep vanbinnen leeft. Je krijgt zo een heel direct contact met je gevoelsleven, en inzicht in wat jou op een dieper niveau beweegt. Bovendien heeft deze vorm van aanraking op zich al een helend effect (een moeder wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (healing), omdat het lichaam een vorm van aandacht krijgt die precies in harmonie is met wat het nodig heeft.

Een subtiele combinatie van aanraken, aankomen, dynamisch masseren en zachtjes wiegen. Cellulair werk dat doorwerkt op diepere lagen… een vorm van magnetiseren en her-decoderen van de cellen. Een milde vorm van behandelen waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gezet, de aanrakingen -op een betrouwbare manier- kan registreren en daardoor kan helen.

Re-Awakening-Healing gaat ervan uit dat de mens van nature gericht is op levendigheid en vrijheid. In die zin gaat het er niet om iets te veranderen tijdens de sessie, maar om je meer vrij te maken van wat al is, door ruimte en aandacht te geven aan de geblokkeerde gebieden. Het doel van een Re-Awakening-Healing is om op een geleidelijke manier contact te leren maken met wat jou op een dieper niveau beweegt. Daardoor ga je meer ervaren op gevoelsniveau, en krijg je tegelijk inzicht in de drijfveren waar je je niet eerder van bewust was.

“Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt,
is niets vergeleken met wat in ons ligt…”

Om dat te kunnen bereiken, beheers ik een unieke mix van Embodiment werk in combinatie met subtiel massagewerk. Grotere bewegingen werken losmakend, kleinere bewegingen werken door, op dieper liggende plaatsen in het lichaam. Deze mix wordt aangevuld met een vorm van coaching/therapie die de ervaringen die je opdoet kadert en inzichtelijk maakt. Jouw lichaam wordt uitgenodigd om los te laten. Het natuurlijke ritme van het lichaam herstelt zich wat ervoor zorgt dat je als vanzelf gaat ontspannen. Je doet nieuwe energie op die jou in staat stelt om weer te stromen. Er ontstaat een mentale en emotionele balans.

De vrijgemaakte energie kan allerlei processen in beweging zetten, zowel lichamelijk als mentaal. Die processen kunnen naar heftigheid of verstilling leiden of afwisselend naar beide. Kenmerkend is dat ze altijd een vorm van groei in zich hebben, nl. naar meer bezield leven. Re-Awakening-Healing maakt zo de koppeling tussen het fysieke, het mentale, het emotionele en het spirituele en bevordert de integratie van al die terreinen.

Een sessie duurt gewoonlijk anderhalf uur en begint met een inleidend gesprek om te luisteren naar jouw motivatie of jouw vastgelopen situatie. Ik ga ervan uit dat dátgene wat op het moment zelf het meest relevant is, ook het meest waardevol is om aandacht aan te besteden.

Ja, een Re-Awakening-Healing brengt jou op een zachte manier terug in je (eigen) kracht. Het geeft jou de mogelijkheid om via jouw lichaam, dieper contact te maken met jouw gevoel. Een dynamische massage die een positieve uitwerking heeft op spieren en gewrichten, spanning en andere stress gerelateerde klachten. Ze is ook zeer geschikt voor ouderen om de gewrichten soepel te houden!

De massage werkt rustgevend, heel ontspannend en is energetisch opladend. Ze wordt gegeven op een comfortabele voorverwarmde massagetafel.
Je kan kiezen of jij al dan niet jouw kledij aanhoudt. De beide kunnen voor mij.

Ontdek verder mijn aanbod en lees de getuigenissen

Coaching &
Therapie

Embodiment
Work

Massages

The Sacred Tantra

The Art of Intimacy

Lectuur &
Mijmeringen

Getuigenissen